Tag Archive for 'koncerty'

Zakopower w Krainie Deszczowców

W najbliższy poniedziałek, 2 kwietnia 2012 gościem telefonicznym audycji Kraina Deszczowców będzie Sebastian Karpiel Bułecka, lider grupy Zakopower. 

Porozmawiamy o zbliżającej się trasie zespołu po Wielkiej Brytanii. Oprócz tego jak zawsze, dobra porcja polskiej muzyki i lokalnych informacji. Zapraszamy do Pulse 98.4 Fm w Glasgow i okolicach lub online na szkocja.fm. (poniedziałek godz.19.00)

Closterkeller już w maju w Szkocji

Closterkeller – najsłynniejszy Polski zespół wykonujący rock gotycki, zaplanował trzy koncerty w Szkocji – podał portal www.Wyspa.Fm

Oto szczegóły:

18.05.2012 (piątek)
Glasgow

Ivory Blacks: http://www.ivoryblacks.co.uk/
Otwarcie bram : 6:30 pm
support: HELL IS HARMONY

19.05.2012 (sobota)
Dundee (Szkocja)

DogHouse http://www.facebook.com/dundeedoghouse
Otwarcie bram: 6:30 pm
support: HELL IS HARMONY

20.05.2012 (niedziela)
Edinburgh

THE BONGO CLUB
37 Holyrood Road
Edinburgh EH8 8BA

http://www.thebongoclub.co.uk/

Otwarcie bram: 7:00 pm
support: HELL IS HARMONY

tickets online: http://www.thebongoclub.co.uk

Dyskografia:

Purple (1990)
Blue (1992)
Violet (1993)
Scarlet (1995)
Cyan (1996)
Graphite (1999)
Nero (2003)
Aurum (2009)
Bordeaux (2011)

STING – BACK TO BASS TOUR

Po ogromnym sukcesie trasy koncertowej jesienią w Ameryce Północnej Sting’s Back to Bass Tour wróci do Europy, by uczcić 25 rocznicę solowej kariery artysty i przenieść nas do samych jej początków i jej istoty… wszystkie hity w najczystszej i prostej postaci – takie, jakimi nie słyszeliśmy ich przez lata..

Trasa Back To Bass, wspierająca niedawno wydaną kolekcję Sting: 25 Years, ukazuje Stinga, który z wielką pasją wykonuje swoje przeboje począwszy od tych, którymi zadebiutował w 1985 roku (The Dream Of The Blue Turtles) do swoich utworów z ostatnio wydawanych płyt (np Live in Berlin), wzbogacając dodatkowo repertuar  wybranymi najlepszymi piosenkami The Police. Nie zapomina o ukochanych przez fanów piosenkach takich jak “Desert Rose”,  “Every Breath You Take” czy “Fields of Gold”. Sting wystąpi z zespołem, w skład którego wchodzić będą: jego wieloletni gitarzysta Dominic Miller, Rufus Miller (gitara), Vinnie Colaiuta (perkusja), Peter Tickell (skrzypce elektryczne) i Jo Lawry (wokal).

15/02/2012 Warszawa, Sala Kongresowa
16/02/2012 Warszawa, Sala Kongresowa

16/03/2012 Manchester,  The Apollo
17/03/2012 Glasgow, Clyde Auditorium
19/03/2012 London, HMV Hammersmith Apollo
20/03/2012 London, HMV Hammersmith Apollo
21/03/2012 Londyn, HMV Hammersmith Apollo

The Wombats – This Modern Glitch Tour

The Wombats to trio, w skład którego wchodzą: wokalista Matthew Murphy, gitarzysta Tord Overland-Knudsen i perkusista Dan Haggis.

Ich debiutancki album z 2007 roku “Guide To Love, Loss And Desperation” osiągnął ponad trzysta tysięcy sprzedanych egzemplarzy i pokrył się platyną, a zawierający się na nim utwór „Let’s Dance To Joy Division” otrzymał nagrodę NME w 2008 roku w kategorii Best Dancefloor Filler. Dwuletnia trasa koncertowa zgromadziła ponad milionową publiczność, a zespół był pierwszą grupą bez kontraktu, która wyprzedała bilety na koncert w Carling Acadamy Liverpool.

Trzynaście utworów znajdujących się na debiutanckim krążku wzbudziło spore zainteresowanie po obu stronach oceanu – i to zarówno wśród słuchaczy, jak i w oczach krytyki.

We wrześniu i październiku grupa odwiedzi Wielka Brytanię. Trasa promuje wydany w maju krążek „THIS MODERN GLITCH”

21/09/2011 Cardiff, University Great Hall
22/09/2011 Nottingham, Rock City
26/09/2011 Bristol, Colston Hall
28/09/2011 Brixton, O2 Academy
29/09/2011 Southampton,  Guildhall
02/10/2011 Birmingham, O2 Academy
04/10/2011 Sheffield, O2 Academy
06/10/2011 Newcastle, O2 Academy
07/10/2011 Glasgow, O2 Academy
08/10/2011 Manchester, Apollo

Bon Jovi – Trasa 2011

Bon Jovi w 2010 roku, byli najbardziej dochodowym zespołem koncertującym w USA.

Za zagranie 69 koncertów, grupa zainkasowała 146,5 milionów dolarów. Tym samym ekipa z New Jersey, zdeklasowała takich artystów jak Lady Gaga i The Black Eyed Peas.

Zespół Bon Jovi planuje po zakończeniu letniej trasy, udać się na dłuższy wypoczynek.

Koncerty w UK:

24/06/2011 Edynburg, Murrayfield Stadium

24/06/2011 Manchester, Old Trafford Cricket Ground

25/06/2011 Londyn, Hard Rock Calling

27/06/2011 Bristol, Ashton Gate Stadium

29/06/2011 Dublin, RDS Arena

30/06/2011 Dublin, RDS Arena

Whitesnake – BohemiaPlace City Tour

Brytyjska gwiazda hard rocka, grupa Whitesnake wraca do formy zarówno muzycznie jak i koncertowo. Trasa promuje najnowszy, trzynasty krążek zespołu „Forevermore”

13/06/2011 Newcastle, City Hall
14/06/2011 Glasgow, UK, O2 Academy
16/06/2011 Wolverhampton, Civic
17/06/2011 Manchester, Apollo
19/06/2011 Bournemouth, BIC
20/06/2011 Londyn, Hammersmith Apollo

Elton John – trasa

Ponad dwugodzinne koncerty zawierać bedą największe klasyki artysty, takie jak Your Song, The Bitch is Back oraz Are You Ready For Love. Nie zabraknie utworów z najnowszego albumu nagranego z Leonem Russell.

05/06/11 Scarborough, Open Air Theatre

08/06/11 Cardiff, Cardiff International Arena

09/06/11 Cardiff, Cardiff International Arena

10/06/11 Glasgow, SECC

12/06/11 Shrewsbury, Greenhous Meadow

 

Trasa koncertowa Queens Of The Stone Age

Grupa Queens Of The Stone Age zagra specjalną trasę koncertową z okazji reedycji debiutanckiego dzieła. Amerykanie wykonają w całości materiał pochodzący z wydanego oryginalnie w 1998 roku krążka “Queens Of The Stone Age”. Repertuar uzupełnią utwory ze stron B singli i rarytasy.
Poszerzone o trzy niepublikowane nagrania wznowienie pierwszego longplaya QOTSA pojawiło się w sprzedaży 7 marca. Niewydane wcześniej kawałki to “The Bronze”, “These Aren’t The Droids You’re Looking For” i “Spiders and Vinegaroons”.
17/05/11 Londyn, Roundhouse
19/05/11 Dublin, Olympia
20/05/11 Glasgow, O2 Academy
21/05/11 Manchester, O2 Academy
30/05/11 Warszawa, Stodoła

Eric Clapton – koncerty w UK

Eric Clapton – legenda bluesa i rocka, już za życia określany jest Bogiem gitary. Muzyk, który wzorując się na największych artystach czarnego gitarowego bluesa stworzył styl, do którego dziś dąży wielu innych muzyków.
09/05  The O2, Dublin
10/05 The Odyssey, Belfast
12/05 SECC, Glasgow
14/05 Cardiff International Arena, Cardiff
15,17,18,20,21,23,24,25,26,27,29 i 30 maja 2011 oraz 01/06 Royal Albert
Hall, Londyn
Koncerty w składzie:
Eric Clapton
Chris Stainton – instrumenty klawiszowe
Walt Richmond- instrumenty klawiszowe
Willie Weeks – gitara basowa
Steve Gadd – perkusja
Michelle John – śpiew
Sharon White – śpiew

Trasa koncertowa DJ 600V & Zarys Zdarzeń

DJ 600V oraz zespół Zarys Zdarzeń ruszają w trasę koncertową, podczas której odwiedzą Anglię, Szkocję i Irlandię.
DJ 600V zagra z płyt swoje klasyczne kawałki, pochodzące z większości jego dotychczasowych albumów producenckich jak również nowe nadchodzące projekty.
Zarys Zdarzeń zaprezentuje cały przekrój swojej twórczości oraz nowe kawałki
z nadchodzącej płyty „Do fury EP”.
Pierwszy koncert odbędzie się już 28 kwietnia (czwartek) w Londynie w Pubie Magnat.
Daty i miasta kolejnych koncertów poniżej.
Zapraszamy!!!

więcej…

EUROPE w trasie

Szwedzcy rockersi z Europe zawitają w lutym do Wielkiej Brytanii z trasą “Balls ‘N’ Banners. Na koncertach usłyszymy największe przeboje grupy jak również najnowsze kompozycje z wydanej w 2009 roku płyty “Last Look At Eden”

17/02/2011 GLASGOW O2 ABC

18/02/2011 BIRMINGHAM O2 ACADEMY

19/02/2011 LONDON O2 SHEPERDS BUSH EMPIRE

21/02/2011 OXFORD 02 ACADEMY

22/02/2011 BOURNEMOUTH O2 ACADEMY

23/02/2011 BRISTOL O2 ACADEMY

25/02/2011 MANCHESTER ACADEMY 2

26/02/2011 LEEDS O2 ACADEMY

27/02/2011 NEWCASTLE O2 ACADEMY

My Chemical Romance w trasie

Amerykański zespół My Chemical Romance został utworzony w roku 2001, a jego powstanie związane jest z wydarzeniami 11 września.

Po atakach terrorystycznych na World Trace Center w Nowym Jorku w Stanach Zjednoczonych Gerard Way- wokalista zespołu postanowił zmienić swoje życie. Zrezygnowawszy z doskonałych perspektyw na pracę rysownika dla Cartoon Network założył z byłym już perkusistą Mattem Pelissierem zespół My Chemical Romance. Niedługo potem do zespołu dołączył ich wspólny przyjaciół Ray Toro, który stał się gitarzystą. Wkrótce zespół podpisał kontrakt płytowy z wytwórnią Eyeball Records.

Trasa promuje czwarty studyjny album grupy – “Danger Days: True Lives of the Fabulous Killjoys”.

12/02/2011 Wembley Arena, Londyn

13/02/2011         LG Arena, National Exhibition Centre, Birmingham

15/02/2011         Scottish Exhibition & Conference Centre, Glasgow

16/02/2011         The O2, Dublin

18/02/2011         Manchester Evening News Arena, Manchester

19/02/2011         Trent FM Arena, Nottingham

21/02/2011         Cardiff International Arena, Cardiff

22/02/2011         Metro Radio Arena, Newcastle upon Tyne

O2 Your Country Live przedstawia Kayah & Toxique

O2 Your Country Live jest fantastycznym corocznym DARMOWYM muzycznym wydazeniem na żywo zaadreswanym do międzynarodowej społeczności mieszkajacej w Wielkiej Brytanii I kozystajacej z uslug miedzynarodowych polaczen oferowanych przez O2.

Tegoroczna impreza będzie większa niż w poprzedznich latach. Goścmi krajowej Akademi O2 będzie Kayah wraz ze wschodzącą Czeska gwiazda Toxique.

Kayah stała się jedna z najbardziej popularnych i szanowanych wokalistkek-kompozytorów w historii Polski po ogromnym sukcesie jej debiutanckiego albumu “Kamień” w 1996 roku. Wśród jej osiagnięć warto podkreslić platynową sprzedaż 700 000 albumow “Kayah i Bregovic”. Kayah została nagrodzona wieloma nagodami polskiego przymysłu muzycznego, MTV oraz Telewizji Polskiej. Do swoich osiagnięć moze rowniez zaliczyć prestiżowego Fryderyka oraz zaśpiewanie dla Papieża w dniu jego urodzin.
Kayah występuje na Polskim Festiwalu Kultury w Londynie.

Toxique jest jednym z najbardziej ekscytujących zespołów ostatnich 12 miesięcy na czeskiej scenie muzycznej. Kierowany przez piosenkarke Klara Vytisková (porownywana do Gwen Stefani) zespół wydał w ubiegłym roku debiutancki album i szybko wpiął się na czoluwke list przebojow. Singiel “Two Sides” jest teraz powszechnie znany, a pojawienie się w ubiegłym roku Eurosong (krajowych eliminacji do konkursu Eurowizji) zwiększyło popularność grupy.

Otrzymanie biletu jest łatwe. Szanse na darmowy bilet na koncert maja więcej…

Jean Michael Jarre – trasa w UK

Urodzony 24 sierpnia 1948 w Lyonie we Francji Jean Michael Jarre uważany jest za pioniera muzyki elektronicznej, jak i organizatora koncertów – masowych tworzonych z rozmachem koncertów-przedstawień, z wykorzystaniem reflektorów, laserów i fajerwerków.

Mówi się, że Jarre stworzył muzykę elektroniczną “dla wszystkich”. Występy cieszą się wielką popularnością i Jarre kilkakrotnie ustanawiał nowe rekordy Guinnessa jeśli chodzi o liczbę widzów. Na koncert w Moskwie w 1997 przybyło aż 3,5 miliona ludzi.

03/10 . . . Glasgow/United Kingdom

04/10 . . . Dublin/Ireland

06/10 . . . Cardiff/United Kingdom

08/10 . . . Birmingham/United Kingdom

09/10 . . . Manchester/United Kingdom

10/10 . . . London/United Kingdom

Kult – koncert w Edynburgu

W piątek 8 października w The Liquid Room w Edynburgu zagra zespół Kult.

Piątek, 8 października 2010
otwarcie 6.30pm
koncert 7.30-10.00pm

Gdzie?
Liquid Room
9C Victoria Street, Edinburgh
bilety w przedsprzedaży: £18.50 + £1.50 Booking Fee
w dniu koncertu: £25
Punkty sprzedaży biletów:
Ripping Records, 91 South Bridge, Edinburgh
Tickets Scotland, 127 Rose Street, Edinburgh
239 ArgyleStreet, Glasgow

oraz w polskich sklepach w Edynburgu

Shoutbox


Loading

WP Shoutbox
Nazwa
Strona WWW
Message
Smile

Najbliższe audycje:

  • No dates present

Posłuchaj online:

Wyspa.Fm Twitter:

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Galeria

148388_501997198645_322035338645_7121988_2933721_n 74517_501996758645_322035338645_7121976_5457895_n 149202_501996553645_322035338645_7121973_5970280_n 148355_501997393645_322035338645_7121994_2660269_n 76779_501997283645_322035338645_7121991_5183862_n 39558_501997088645_322035338645_7121986_4614702_n

LISTA HOP NA TOP GŁOSOWANIE:

Zagłosuj na najnowsze notowanie listy! (możesz głosować na dwóch wykonawców jednocześnie)

Zobacz wyniki

Loading ... Loading ...

Partnerzy: